Archive | Frågor & svar

Vad behöver jag veta innan jag ska lägga gräsmattan?

Ta reda på hur många kvadratmeter ytan är som gräset ska ligga på.  Du bör även förbereda underlaget då man när gräset är levererat har 2 dagar på sig att få ut det. Underlaget ska vara slätt, mellan 5-10 cm packad matjord. Både gallervält och slätvält finns att låna kostnadsfritt när man köper gräs. Dessa […]

Continue Reading

Vilket förarbete ska man göra?

Underlaget ska vara slätt, mellan 5-10 cm packad matjord. Både gallervält och slätvält finns att låna kostnadsfritt r man köper gräs. Dessa används för att få ytan slät innan man rullar gräset. När man lagt ut gräset kan man med fördel rulla med en slätvält för att trycka fast gräset.

Continue Reading

Ska man välta jorden innan man lägger på rullgräset?

Jorden ska vara packad, ibland har grävaren som planerade marken gjort ett tillräckligt jobb. Jorden ska vara packad men inte hård. Är jorden hård kan man luckra upp med en stålkratta innan man rullar ut gräset. Gräset växer oavsett, men risken för en ojämn yta är större om jorden är för mjuk. TIPS: Du ska […]

Continue Reading

Vad ska man akta sig för?

Det är viktigt att gräset ligger exakt kant i kant, blir det glipa kan ogräs komma upp samt att kanterna torkar. Man ska även akta sig för att gräset torkar när det är nylagt, det är viktigt att vattna.

Continue Reading

Vilka fördelar har rullgräs mot att så gräs själv?

Du har en grön yta från dag ett. Du har en gräsmatta som går att använda fullt ut efter 14 dagar. Arbetstiden är kortare och det är en säkrare och snabbare väg till en grön och fin gräsmatta. Gramineas gräs är dessutom anpassat efter Jämtländskt klimat då det är etablerat på Jämtländska marker.

Continue Reading